Esküvő fotózás – 5+1 tipp a jó választásért

A nap, ami mindenki életének egyik legfontosabb pillanata. Amikor a tökéletességre törekszünk, de akkor is egész életünkre szól, hogyha ez mégsem sikerül. Mielőtt ide eljutunk azonban ki kell választanunk azon szolgáltatókat, akik velünk lesznek esküvőnk során. Meg kell találnunk a hangulatfelelősöket, zenekar, dj, formájában és azt az embert, aki vőfély, vagy ceremóniamesterként biztosítja a nyugodt hátteret számunkra.

Gondoskodnunk kell a dekorációról, a kiegészítőkről… a ruháról, a sminkről, frizuráról és persze a helyszínekről. Mindent precízen eltervezni és leszervezni nem kis feladat. Sokan éppen ezért veszik igénybe esküvőszervezők szolgáltatásait. És amit eddig nem említettünk, ki kell választani a fotósunkat és videósunkat. Ami szintén nem kis felelősséggel jár, hiszen hiába a drága dekor, a legszebb helyszín, és a sok sok apróság, melyek a nagy napunkon adottak voltak, ha nincsenek megörökítve, senki sem fog emlékezni rájuk pár év múlva. Persze az sem lényegtelen, hogyha a fotós és a videós a legjobbat hozza ki belőlünk. Nem egyszerű feladat, sem a munkájuk, sem a kiválasztásuk.

Nem mindenki születik profi modellnek. Nem mindenki tudja, hogy mi a számára legelőnyösebb profil, és ezt így van rendjén. Ezért is fontos az, hogy profi ezzel foglalkozó fotóst bízzunk meg a képek elkészítésével. És ha így teszünk, akkor nagyobb eséllyel leszünk elégedettek a kész eredménnyel azaz a fotókkal, hiszen tudhatjuk, hogy a legjobb kezekben voltunk és a maximumot hoztuk ki. Sok pár szokott ismerőst felkérni, mert úgy is fotóz. Ez véletlen sem ajánljuk annak okán, hogy egy esküvő nagyon nehéz terep a fotósok számára, nem mindegy az, hogy erre mennyire felkészült ember választunk. Hiszen a kevésbé tapasztaltak igen kompromisszumos végeredmény fognak átadni. 🙂

Esküvő fotózás – hogy célszerű megörökíteni esküvőd

Köszönet a képekért az eskuvoskepek.hu fotósának, Máténak

5+1 tippünk: hogyan válassz esküvői fotóst és videóst

1 – Első tipp: Nincs olyan, hogy korán. A legjobbakat a fotós és videósok terén is hamar lefoglalják a párok. Amikor a cikk megírásához kutatómunkát végeztem volt olyan szolgáltató, aki már nem tudott a jövő évre időpontot adni párok számára és már a 2019-es évből is sok időpontot befoglaltak nála. Épp ezért azt tanácsolom, hogy ne gondold, hogy korai, és amint lehet “papírozzátok le” az időpontotokat.

2 – Második tipp: Nézz szét mindenhol, de tényleg mindenhol. Az internet korában több száz és száz szolgáltató közül választhatsz. A döntés pedig csakis a Te kezedben van, ezért azt tanácsolom, hogy járd körbe rendesen a témát. Készíts egy listát, hogy kik azok akiknek a korábbi munkáji elnyerték a tetszéseteket. Ha a lista megvan, akkor igyekezz leszűkíteni maximum 5-10 fotósra, videósra, cinemafotógráfusra. Tőlük pedig kérd be az ajánlatot mielőbb. Az ajánlatkérésnél pedig légy minél részletesebb, írd meg mindenkinek, a részleteket. Ez alapján fognak tudni mindenre kiterjedő ajánlatot adni.

3 – Harmadik tipp: Az ajánlatok alapján már sejteni fogod, hogy kik azok akik elképzelhetőek az esküvődre mint, potenciális szolgáltatók. Mielőbb keresd fel őket azonban, hiszen a személyes benyomás lesz a döntő. És ebben a műfajban a személyes szimpátia igencsak fontos. Ez egy bizalmi dolog, és rögtön tudni fogod, ha valaki nem szimpatikus.

4 – Negyedik tipp: Ha döntöttél akkor is figyelj arra, hogy a következő találkozótok ne az esküvő legyen. Adj meg neki, vagy nekik minden információt a felkészüléshez, és tartsd velük a kapcsolatot. Sőt a legjobban akkor járunk el, ha kérünk jegyes fotózást is, ami egy elég értékes “ismerkedés” lehet a nagy napra nézve. Mindenki számára tanulságos lehet és erőteljesen kihagyhat a lagzin készült képekre pozitív szempontból. És ez csak egy egészen aprócska költség a többihez képest.

5 – Ötödik tipp: Mivel kiválasztottad a számodra megfelelő szolgáltatókat, erről informáld a vendégeidet is. Fontos, hogy tudjanak róla, és hogy véletlen se akadályozzák a profik munkáját. Akár a legjobb helyek elfoglalásával, vagy rosszabb esetben figyelmetlenségből adódó “belógásokkal”.

Esküvő fotózás – hogy célszerű megörökíteni esküvőd

5+1 – Utolsó tipp: Az utolsó tippünk kézenfekvő, de elsőre mi sem gondoltunk volna rá. Sőt a cikkben sem lett volna benne, de, maikor szétnéztünk a lehetőségek között, akkor találkoztunk ezzel a megoldással: válassz fotós, videós párost! Együtt összeszokottan jobb eredményt érhetnek el, mintha külön külön több szakembert hívnál el esküvős megörökítésére.

Ha ezen dolgokra figyelünk, akkor nem fogunk tudni nagyon rossz döntést hozni. Illetve még egy tanács a végére, amit a legtöbb fotós / videós oldalán láttunk: ne az ár alapján dönts. Persze fontos, és van rá nyilván egy keretünk, de hozzunk inkább ésszerű és vállalható döntést, mintsem bánkódjunk egy egész életen át.

Szerző | 2017-12-29T16:28:39+00:00 december 29th, 2017|Szolgáltatás|